Svetovni dan turizma v Mariboru

Svetovni dan turizma 2024: Turizem in mir. Pridružimo se globalni skupnosti in obeležimo ta dan s poudarkom na vlogi turizma pri gradnji boljše prihodnosti za vse.

Vsako leto je 27. september namenjen ozaveščanju o izjemnem pomenu turizma za svet. Letos, na Svetovni dan turizma, se pridružujemo globalnemu pozivu k ponovnemu razmisleku o turizmu.

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) spodbuja trajnostni in vključujoč turizem, ki bo pozitivno vplival na okolje in lokalne skupnosti. Slovenija, kot zelena destinacija, se zaveda pomena tega pristopa. V letu 2021 smo zabeležili rekordnih 11 milijonov turističnih prenočitev, kar dokazuje privlačnost naše države. Tujim turistom so najbolj všeč naravno okolje, osebna varnost in gostoljubnost, kar potrjuje uspešnost naše turistične ponudbe. 

Maribor se je odločil, da bo v sklopu Svetovnega dneva turizma aktiviral Teden mariborskega turizma. S tem se pridružujemo globalnim prizadevanjem za promocijo miru in enotnosti skozi turizem, kot jih spodbuja Svetovna turistična organizacija (UNWTO).

Kaj početi v Mariboru ob Svetovnem dnevu turizma in Tednu mariborskega turizma?

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!