Vinska simfonija v Sedem: Večer s sommelierskim duetom

Kulinarična mojstrovina v harmoniji z vinom

V družbi dveh vrhunskih sommelierjev, Valentina Bufolina, najboljšega slovenskega sommelierja leta 2022, in mlade, navdušujoče Vanese Centrih, boste odkrili nove okuse in spoznali zanimive zgodbe o vinu.

Vanesa Centrih je mlada certificirana vinska entuziastka, ki je svojo profesionalno pot začela leta 2019 v Ljubljani. V tem času je opravila dve vinski šoli, ASI Sommelier in WSET. Redno vodi vinske degustacije in vinske ture za turiste in za domačine, ter blesti kot sommelierka v Vili Planinki.

Valentin Bufolin, najboljši sommelier 2022, je v svet sommelierstva je vstopil leta 2009, leta 2014 pa je zaključil tudi izobraževanje na tretji, najzahtevnejši stopnji. Pogosto se udeležuje in sodeluje pri organizaciji vinskih dogodkov tako doma kot v tujini, kjer z udeleženci nesebično deli pridobljena znanja. Je tudi podpredsednik društva Sommelier Slovenije. Bufolin je kot predstavnik Slovenije nastopil na svetovnem prvenstvu leta 2023 v Franciji in evropskem prvenstvu leta 2024 v Srbiji. 

Večer bo potekal v Restavraciji Sedem. To je prostor, kjer se združujejo mladostna kreativnost, vrhunska kulinarika in ljubezen do vina. Kot prva šolska restavracija v Sloveniji, ki deluje po inovativnem poslovnem modelu, ponuja edinstveno gostinsko izkušnjo.

Pričeli bomo s kozarcem penine, ki bo vaše brbončice pripravil na kulinarično popotovanje. Vsaka jed na meniju je skrbno izbrana in se popolnoma ujema z izbranim vinom, ki ga vam bosta predstavila naša sommelierja. Skupaj bomo raziskovali različne okuse, arome in teksture, ter odkrili skrivnosti uspešne vinske spremljave.

Za prijetno glasbeno kuliso bo poskrbela mlada pevka Veronika Kumar.

5-hodni meni, ki bo razvajal vaše brbončice

Amuse bouche 
***
Mariniran brancin z belim balzamičnim kisom, oljem bazilike, mariniranim grahom in z jogurtovo omako z grahom 
***
Hladna kumarična juha z gelom kopra in kumarami okisanimi v bezgovem kisu 
***
Pečen paradižnik (volovsko srce) s češnjevim paradižnikom, z okisanim paradižnikom in dehidriranim volovskim srcem 
***
Sorbet 
***
Pečena goveja rebra s pečeno mlado čebulo, s kremo vrtnih zelišč, z gozdnimi gobami in pirejem zelene 
***
Zajčja detelja s kakavovim drobljencem, gelom pečenih borovnic, pralina gozdnih borovnic, borovničevo espumo in lisičkin mousse

Na koncu vas bo pričakalo "nekaj malega za domov". 😉

Informacije

CENA: 70€ na osebo

Rezervacije sprejemamo preko spletne trgovine ali v POP-Upu Najstarejše trte:

E: stara-trta@maribor.si
M: +386 51 335 521

Vinska simfonija v Sedem: Večer s sommelierskim duetom

Pridružite se nam na ekskluzivnem vinsko-kulinaričnem večeru v okviru Festivala Najstarejše trte v Restavraciji Sedem in razvajajte svoje brbončice z izbranimi slovenskimi vini.

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!