Vodeni ogled: Skrivnostni Minoriti

Vodeni ogled: Skrivnostni Minoriti

Spoznajte bogato dediščino Kulturne četrti Minoriti. Vodeno doživetje se izvaja ob petkih in sobotah, po predhodnem naročilu pa tudi ob drugih terminih.

Pridružite se nam na potovanju skozi čas, ki vas bo navdušilo

Naše raziskovanje začnemo pri Infotočki, kjer odkrijemo zanimivo prepletenost zgodovine na tem mestu: od menihov, ki so tukaj zgradili samostan, do vojakov in današnjih ustvarjalcev.

V Lutkovnem muzeju spoznamo 50-letno tradicijo lutkarstva v Mariboru in se prepustimo čaru miniaturnih svetov. Naslednja postaja je Cerkev, ki nas s svojo monumentalno preprostostjo povabi k razmišljanju o minljivosti časa.

V Veliki in Mali dvorani zaživimo utrip gledališča. Predstavljamo si igralce, ki so tukaj stopali po odru, in oblike, ki so se tukaj rodile. Med sprehodom po obzidju se ozremo na mesto in se za trenutek ustavimo pod Sodnim stolpom, kjer se je zgodovina pisala na drugačen način.

Ogled zaključimo na čarobnem prizorišču Pod hrastom. Ob osvežilnem napitku iz malin, mete in melise, ki so ga nekoč pili tudi menihi, se ozremo nazaj na to popotovanje skozi čas in prostor.

Katera zgodba Minoritov vas bo najbolj očarala?

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!