Lutkovno gledališče Maribor

Lutkovno gledališče Maribor

Lutkovna umetnost v objemu bogate zgodovine in ustvarjalne domišljije

Hiša lutk - živahen kulturni center

Lutkovno gledališče Maribor, ustanovljeno leta 1973, stoji na trdnih temeljih lutkovne umetnosti, ki segajo v medvojno obdobje. Njegova bogata zgodovina je zaznamovana z vzponom iz ljubiteljskega gledališča v profesionalno institucijo, ki je s svojimi vrhunskimi predstavami osvojila srca tako domače kot mednarodne publike.

Prelomnica je bilo leto 2010, ko se je gledališče preselilo v prenovljene prostore nekdanjega minoritskega samostana na Lentu. Ta sodoben dom je omogočil nov razcvet ustvarjalnosti in širitev programa.

Danes Lutkovno gledališče Maribor ni le prizorišče lutkovnih predstav, ampak živahen kulturni center, ki s sodelovanjem z različnimi institucijami in umetniki soustvarja edinstvene umetniške izkušnje.

Čarobni svet lutk

Gledališče se zaveda pomembnosti izobraževanja in vlaganja v prihodnost lutkovne umetnosti. Z raznolikimi programi in delavnicami spodbuja ustvarjalnost pri mladih in jim približuje čarobni svet lutk. S svojim inovativnim pristopom in predanostjo umetnosti si Lutkovno gledališče Maribor prizadeva ohranjati bogato tradicijo lutkarstva ter obenem ustvarjati nove, sodobne oblike tega edinstvenega gledališkega izraza.

Lutkovno gledališče Maribor vabi v svoj svet domišljije in ustvarjalnosti vse generacije. Njihove predstave, prežete s čarobnostjo in umetniško izvirnostjo, navdihujejo, razveseljujejo in spodbujajo domišljijo.

Vstop v to gledališče pomeni vstop v svet, kjer se meje realnosti zabrišejo, lutke pa oživijo in nam spregovorijo s svojim edinstvenim jezikom.

Program lutkovnega gledališča si lahko ogledate tukaj.

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!