Prijava na novice
Sledite nam:

Vse ponudnike rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega ter industrijskega oblikovanja, pridelkov in živilskih izdelkov ter jedi in pijač postreženih na gostinski način, ki bi želeli svoje izdelke in storitve vključiti v certifikacijsko shemo turistične destinacije Maribor - Pohorje, vljudno vabimo na delavnice, ki bodo potekale v ponedeljek, 19. 4. 2021.

Razpored delavnic

12.00-13.30: Delavnica za pridelke in živilske izdelke

Potek delavnice:

1. Uvodni pozdrav.
2. Predstavitev sistema znamčenja po Modelu Izvorno slovensko, dr. Tanja Lešnik Štuhec.
3. Pridelovalci in predelovalci živil, prof. dr. Janez Bogataj.
4. Senzorična kakovost hrane, mag. Marlena Skvarča.
5. Razprava in zaključek. 

14.00-15.30: Delavnica za jedi in pijače postrežene na gostinski način

Potek delavnice:

1. Uvodni pozdrav.
2. Predstavitev sistema znamčenja po Modelu Izvorno slovensko, dr. Tanja Lešnik Štuhec.
3. Lokalna gastronomska dediščina in pomen njenega vključevanja v gostinsko in turistično ponudbo, prof. dr. Janez Bogataj.
4. Trendi v gastronomiji, Mojca Polak.
5. Razprava in zaključek. 

16.00-17.30: Delavnica za rokodelske izdelke in izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja

Potek delavnice:

1. Uvodni pozdrav.
2. Predstavitev sistema znamčenja po Modelu Izvorno slovensko, dr. Tanja Lešnik Štuhec.
3. Rokodelski izdelki med kulturno dediščino in sodobnostjo, prof. dr. Janez Bogataj.
4. Svetovanje pri oblikovanju izdelkov za pridobitev certifikata KBZ Naše najboljše, dr. Jana Vilman.
5. Razprava in zaključek.

Srečanje bo potekalo preko spleta, predviden čas delavnice je ena ura in pol.

Vljudno vas prosimo, da svojo udeležbo na delavnici potrdite na e-naslov: vesna.horvat@maribor.si, po potrditvi vam bomo poslali povezavo do spletnega srečanja.

Več informacij: Kolektivna blagovna znamka destinacije Maribor - Pohorje